Mannen, Frænavarden, Tusenårsvarden

Trollveggen, Kongen og Mannen

Høyt og luftig, og nesten slått ned av lyn, gjorde topptur ekstra spennende for lavlandskrabba som tar retur til gamle tomter!

Drøm om å stå på den høyeste tinde på Trollveggen ble nå gjennomført, med både krampe og fortvilelse, Kongen ble erobret, en bokstavlig talt “hårreisende” opplevelse, og jeg fikk se og stå på Mannen før den evt skulle finne på å “falle”. Også ispedd med småturer i umiddelbar nærhet, sammen med ymse turglade medlemmer av familen.

Denne deler jeg opp over flere, for jeg har så mye å vise!

Mannen

Mannen er et fjell over Lyngheim i Romsdalen, i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Det har en høyde på 1 294 meter over havet. Mannen har en særegen tindenål. Formen kan minne om en enorm gås som sitter og skuer ut over dalen. Andre assosierer formen med bokstaven Z. Den kan sees fra dalføret.[trenger referanse

Lokalt omtales tindenåla som er Mannen, mens fjellområdet omtales som Børa-platået. NVE omtaler Mannen som en del av Børa.[4] Kartverket omtaler Mannen som et fjell. Den ligger innenfor Reinheimen nasjonalpark.

Myndighetene frykter at et stort fjellparti vil rase ut, en mindre del, kalt Veslemannen, var i oktober 2017 i rask bevegelse

*kilde: Wikipedia

Igjen kjøres Trollstigen, men nå et lite stykke videre forbi parkeringen. Ikke så mye lengre, knapt en kilometer, så parkerer vi langs veien i en lomme.

 

Og til en forandring så går førstedelen og mesteparten av turen på ett slakt terreng innover.

 

Jeg starter turen med å snuble i en stein og lande langflat ut på bakken. Og min særegne evne til å le av meg selv, hørtes nok et stykke ned i dalen.

 

Utrolig fint å gå her!

 

Flere velger tur til Mannen denne dagen!

 

Grei skilting og sti her!

 

Inntil vi går over på ur… som vanlig.

 

Fjellet er ustabilt og en frykter et større ras, opp mot 100 mill m³. Fjellet har siden 2009 vært overvåket av Åknes/Tafjord beredskap IKS. Det ustabile partiet er om lag 3 km. I 1941 falt spiret «Brura» på toppen av Trollveggen ned og etterlot en sky av steinstøv i Romsdalen.

 

Og langt der borte kan vi se Mannen på toppen..

 

 

Og vi passerer Alnes-vannet og fyller drikkeflaskene med vann.

 

Nærmer oss toppen..

 

Og treffer noen på vei ned.. undrer litt på hva disse slangene brukes til..

 

Litt ur må selvsagt forseres på veien opp..

 

Og vel oppe er det som en base med målestasjoner og utstyr, således forlatt men sikkert overvåket.

 

Litt sprekker i fjellet her og der.

 

Men utsikten skuffer ikke!

 

Et mulig delskred på 2-3 mill m³ kan komme til å krysse dalbunnen og ramme bebyggelse, jernbane og europavegen, E136. Elva Rauma kan også bli demmet opp med avbrudd og fare for flom.

Høsten 2014 observerte geologene tydelig større bevegelse i fjellet. Det er svært følsomt for nedbør, og ved slutten av oktober ble flere hus evakuert og togtrafikken på Raumabanen innstilt. Den 3. desember fikk beboerne i området flytte hjem igjen, etter at bevegelsene i fjellet hadde stabilisert seg. Sjefgeolog Lars Harald Blikra mente mye av dramatikken rundt rasfaren i Mannen var medieskapt. Høsten 2017 ble beboerne igjen evakuert etter at farenivået ble satt til «rødt» etter at det ble registrert bevegelser i et mindre parti på omkring 120 000 m3. Myndighetene forsøkte å tilføre vann i sprekken for å utløse raset uten umiddelbart resultat. Bruk av sprengstoff ble ansett som for risikabelt. I 2018 ble forsøket på å utløse ras ved å tilføre vann oppgitt. Det ble 15. Oktober 2017 målt over 30 cm bevegelse på ett døgn, som er det meste siden målingen tok til i2014.[11]Hovedfeltet på opp mot 3 millioner m3 beveger seg et par centimeter i året.

 

 

 

 

 

 

Ikke så mye å skryte av på toppen, men er i hvertfall oppe!

 

Der står jo mannen!

 

Mannen må jo bestiges!

 

Lett..

 

Så må du ta bilder!

 

Hilser fra Mannen!

 

Sitter på Mannen!

 

Ligger på Mannen!

 

Så rusler vi ned igjen!

 

Da har jeg i hvertfall vært her! Før den evt skulle finne på å falle. Om det skjer i min tid eller ikke er ikke godt å si, men nå er den sjekket av på lista!

Gøy var det!

 

Tusenårsvarden og Frænavarden.

 

Og så er det tid for solnedgangstur med ei som gjerne blir med i bloggen min…

 

MØT MIN KUSINE ANJA!

 

Ja, vi er tydeligvis i familie!

 

Anja og lille Pondus var klare med mye godt i sekken, og gledet seg over å kunne ta meg med på solnedgangen på Frænavarden. En tur via Tusenårsvarden. Denne ligger så og si i bakgården hos Anja, så det var bare å tasse avsted rett ut av døra!

 

Sola skinner, og det er nydelig å gå!

 

Tusenårsvarden erobres etter litt bakketrening opp igjennom skogen!

 

Vel oppe…

 

Og det er nydelig utsikt over den blå byen, Molde.

 

 

 

Vi fortsetter i vakkert turterreng videre mot Frænavarden..

 

Pondus er særs glad for en skikkelig tur sånn på kvelden!

 

That moment…

 

Anja skryter hemningsløst over hvor vakkert det er her, og at det ikke fins vakrere sted i verden enn Molde. Jeg kan jo ikke si meg uenig i det, her jeg går i disse omgivelsene..

 

 

Vi er kusiner, og deler både humor, fakter og turglede, men Anjas oppfatning av hva som er “høyt ned” (som hun bestemt mente det var her) er det defekt gen.

“Jeg kan ramle ned! Jeg kan dø!”  sier hun.

“Du kan ramle ned. Og du kan få et skrubbsår.” svarer jeg.

 

Solnedgangen er i gang, og vi når vel toppen i 22.30-23.00-tiden.

 

Og det er aldeles nydelig lys…

 

 

 

 

 

Vi rigger oss til, og pakker ut av sekker…

 

På menyen er bobler, kaffe Baileys, sjokolade og deilige “småretter”  Den dama kan rigge til solnedgangstur!!

 

 

 

En slefie går ut til snap-verden!

 

Pondus nyter også solnedgangen..

 

Og jeg kjører en “påose”

 

Og sola går liksom ikke lengre ned enn dette…. men vi venter litt til…

 

Pondus tar også en “påose” i solnedgangen.. Ikke særlig fotogen, men skal ha for forsøket!

 

 

 

Mens vi sitter her og venter på at sola skal gå ned, får vi besøk av en kar som kommer opp. Vi inviterer han til å slå seg ned hos oss. Vi fniser litt etter å ha tømt Bottega og Baileysen, og kommer lett i prat med han.

Han er veldig åpen og forteller om at han har epilepsi. Men ikke sånn som vi tenker når man får anfall. Han får blackouts og begynner å ommøblere.

Anja er sykepleier og har derfor evnen til å møte slike ting på en mer pedagogisk måte enn jeg, som får fullstendig latterkrampe.

Han forteller at han har flyttet på møbler og pyntet med te-lys , og kviknet til mens han er i sving. Om det er boblene eller Baileysen, eller kombinasjonen av dette, er usikkert, men jeg ler så jeg skriker. Han ler selv, så det går greit.

Han takker for seg og går etterhvert.

Jeg sier til Anja, “Tenk om vi møter på en helt episk ombygd varde på vei ned?” Hun ler, og vi oppsummerer møtet med denne unge mannen som et friskt pust i ventetiden.

 

Nei, klokka nærmer seg ett, og den sola gidder ikke gå ned. Vi kan ikke vente til høsten heller!

Vi går ned. Anja har noe mer på lur i stua.

 

Men en liten innsjekk på skihytta må med på returen!

 

Og det begynner å lysne!

 

Anja deler en liter råsa, da vi velter inn i stua etter turen til en fornøyd Espen (Anjas særs tålmodige mann) som sitter med store øyne i sofaen der vi velter små hylende inn!

Vi ser på musical og ler og synger, og kravler i seng utpå kvisten!

Tusen takk for turen Anja!! Deilig at det fins flere av meg!

 

 

Tursiv på slep..

 

 

#mannen #turtips #utpåtur #molde #frænavarden #tusenårsvarden #turblogg #møreogromsdal

Kongen

Høyt og luftig, og nesten slått ned av lyn, gjorde topptur ekstra spennende for lavlandskrabba som tar retur til gamle tomter!

Drøm om å stå på den høyeste tinde på Trollveggen ble nå gjennomført, med både krampe og fortvilelse, Kongen ble erobret, en bokstavlig talt “hårreisende” opplevelse, og jeg fikk se og stå på Mannen før den evt skulle finne på å “falle”. Også ispedd med småturer i umiddelbar nærhet, sammen med ymse turglade medlemmer av familen.

Denne deler jeg opp over flere, for jeg har så mye å vise!

Kongen

Flott topptur til en av de klassiske fjelltoppene i Romsdalen. Bratt og utsatt terreng på slutten som krever god erfaring i ferdsel i bratt terreng, eller at en går turen med fører.  (*romsdal.com)

 

 

Da gikk turen til Kongen. Rykter om svært luftige partier og krevende stigning med klyvning, gjør at det pirrer meg ekstra! Å kjenne litt på elementer som jeg ikke får oppleve så ofte, er noe som gjør turgleden enda sterkere!

Vi kjører igjen opp Trollstigen, og parkerer der. Men denne gangen krysser vi veien og går over på motsatt side av dalen.

 

 

På veien ser jeg hvor jeg skal… helt til venstre (så og si nesten ute av bildet) ligger Bispen. Så er det Kongen i midten, som er dagens mål, og ved siden av med “krona” er Dronninga.

 

Da vi krysser veien, står dette skiltet i bunnen av bakken. Og jaggu ble det en turbotur!

 

Stigningen er forholdsvis bratt, noe jeg er nå er blitt absolutt inneforstått med på disse turene på nordvestlandet..

 

Og om man skulle finne på å snu seg, ser man utsikten ned til parkeringsplassen på Trollstigen.

 

Det er grei sti, men litt løs sand og småsteiner, så man rykker i blant litt tilbake.

 

 

 

 

Det er sti og varder som viser vei. Og det er flott å gå!

 

Og snart ser vi Kongen ligge foran oss…

*Kongen er et fjell på vestsiden av Isterdalen i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Det har en høyde på 1 614 meter over havet og ligger mellom fjelltoppene Bispen i sør og Dronninga i nord.

Turbeskrivelse

Det er flere ruter til topps, og de fleste krever klatring. Normalveien opp fjellets sørvestlige side er ikke brattere enn at den kan bestiges uten tradisjonell fjellklatring. Om en er ukjent med stien opp må en ha med seg kjentfolk. Starten er fra toppen av Trollstigen, langs veien mot Valldal. Etter broen går stien opp langs nordsiden av elva. Følg den et stykke, deretter går stien bratt oppover lia på vestsiden av Bispen og Bispevatnet, hvor den svinger opp til «bandet» mellom Kongen og Bispen. Herfra er det klyving oppover. Under toppen blir terrenget krevende og ganske luftig. Turen til toppen tar mellom 2,5 og 4 timer.

*Kilde Wikipedia

 

Vi brukte 3 timer opp, med en innbakt pause halvveis.

 

Vi kommer til vannet, som er glassklart og så blått!! Faktisk såpass at det frister med en dukkert, selv om isflakene fremdeles ligger på…

Men har ikke håndkle eller skift, så fikk en god unnskyldning der, liksom!

 

 

Se så blått!!

 

Men videre må vi!

 

Ja, så kommer disse røysene igjen.. Rart hvor steinete det er på disse høye fjellene. Der man skulle tro det var rent fjell, er det nesten bare steiner! Trollveggen, Galdhøpiggen, Gaustatoppen, her..

 

Ser ganske umulig ut herfra å komme seg opp på toppen der…

 

Opp der liksom?….

 

Og se der! Trollveggen! Oppå der har jeg faktisk vært!! Ganske sprøtt å tenke på da!!

 

Jaja, får bare sette fart i den grad det er mulig oppover steinura her..

 

Og så belønnes man med herlig utsikt!! Her ser man hvor man gikk på veien til Trollveggen som ligger bakerst i bildet til venstre her.

 

Oppover det går! Vil nok påstå at i vått vær er det nok ganske vanskelig å komme seg frem. Noen steder er det utrolig glatt fjell selv på tørt føre, og dette er ikke stedet for å ta en “fjellrulle!”

 

 

 

 

Tid for en rast! Litt rumling i magen, så må fylle opp energilagre!

 

Setter oss litt unna denne gruppa med unge svensker.

 

Lunsj med utsikt!

 

Så ventes det noen luftige partier på neste del.. Jeg er spent på hvordan det er!

 

Joda, litt luftig er det, men ikke i nærheten så galt som jeg trodde det ville være. Ble nesten litt skuffet. Men! bare så det er sagt, så traff vi en mann da vi var på vei ned, som virkelig syns dette var i overkant luftig, så det kommer vel også an på hvor høyderedd man er. Så jeg skal ikke si at det ikke er det, jeg trodde bare opplevelsen for min del skulle oppleves mer nifst.

 

 

 

Den siste delen av fjellet er det rett og slett litt klyvnning. Fjellet er såpass grovt, at det er greit å finne sprekker å trå på og ta tak i, men for ei som raver lusne 162 cm over bakken, og ikke har verdens lengste bein, var det litt utfordrende enkelte steder, men det gjorde dette bare ekstra gøy!

 

Har tunga rett i munnen, man kan lett komme ut av kurs og havne et sted man ikke bør være, så man følger de røde merkene på fjellet på vei opp.

 

Et lite kryp-inn på veien!

 

Og så er vi på toppen!!!

 

Og den flotteste utsikten, selv om det nå begynner å skye kraftig til..

 

 

 

 

 

 

Oii! En egg! Der må jeg utpå!!

 

Bye, see yah!!

 

Her er det også litt luftig, men ikke noe som oppleves som farlig.

 

Legger meg på denne steinen og titter ned!

 

Er sååå flott!!!!

 

Ja jeg kommer, tid for en matbit igjen!

 

 

 

Da jeg skal skrive meg inn i boka inni hytta her, blir vi oppmerksomme på en lyd… Varden bak oss lager en “buzzelyd”, som om du sto ved en høyspentmast. Hårene på armene reiser seg, det prikker i huden som om det krøp fluer rundt på oss, og håret mitt sto rett til værs! Første reaksjon var latter over det synet det var, før vi forsto hva som egentlig var i ferd med å skje. VI MÅ NED HERFRA! NÅ!

Fullt firsprang over steinrøysa og småløp der det var mulig! Ingen hadde spesielt lyst til å være et opplagt mål som lynavleder! Nå gjelder det bare å komme seg ned raskest mulig!

 

Vi fikk ikke tatt bilder av dette, da fokus ble å redde seg selv, men har lagt ved en link her som viser nøyaktig hva vi opplevde på toppen her:

https://www.nrk.no/ho/horer-du-denne-lyden_-er-du-i-livsfare-1.14127761

 

 

“Hohoooi, det e så gale!” som de sier her oppe! Men vi slapp unna. Lynet slo sikkert ikke ned heller, men vi ble ikke igjen for å finne det ut, for å si det sånn!

Kort oppsummert en fabelaktig tur! spennende klyvning på slutten, og en elektrisk opplevelse på toppen!

 

 

TurSiv på slep..

 

 

#kongen #utpåtur #turblogg #rauma #møreogromsdal #fjelltur #trollstigen

 

 

 

 

 

 

Trollveggen

Høyt og luftig, og nesten slått ned av lyn, gjorde topptur ekstra spennende for lavlandskrabba som tar retur til gamle tomter!

Drøm om å stå på den høyeste tinde på Trollveggen ble nå gjennomført, med både krampe og fortvilelse, Kongen ble erobret, en bokstavlig talt “hårreisende” opplevelse, og jeg fikk se og stå på Mannen før den evt skulle finne på å “falle”. Også ispedd med småturer i umiddelbar nærhet, sammen med ymse turglade medlemmer av familen.

Denne deler jeg opp over flere, for jeg har så mye å vise!

 

Starter med Trollveggen, Store Trolltind:

Følg Fv 63 Trollstigvegen. Parker utenfor kafeen på Trollstigen, i turistsesongen bruk plassen lengst borte fra resturanten. Følg gangveg som krysser elva ved bygget og mot utkikksplassen. Ta av på godt merket sti opp til høyre, like før gangvegen begynner å gå ned trapper til utkikken. Kort bratt parti sikret med kjetting leder opp til et platå med anleggsveg som leder inn mot elva som kommer fra Stigbotn.

Bratt oppstigning til høyre for elva leder opp til Stigbotn. Herfra er stien tydelig merket med varder. Følg høyrekanten av Stigbotn først, før den krysser over ura til venstrekanten av Stigbotn. Herfra er det slak stigning oppover til en rygg som følges innover til ei ny grov ur med bratt stigning. Følg vardene opp gjennom ura til terrenger legger seg litt igjen. Følg en senking i ura videre oppover til en ser baksiden av Trolltindene. Herfra følges dalen (ofte en liten bre) videre innover til frokostplassen. Frokostplassen ligger helt på kanten til venstre i laveste punktet før det går opp igjen mot Trolltindene.

Etter frokostplassen følges en rygg opp til selve ura på baksiden av Trolltindene. Kryssingen av ura er vardet, og følger i hovedsak toppen av ura like under selve berget. Opp til foten av Stabben og deretter over en del av ura med veldig store steiner. Etter dette kryss over mot foten av Trollspiret. Herfra er det opparbeidet sti (Troll Highway) som leder fram til Bruraskaret.

Etter bruraskaret er stien litt mer utydelig, men krysser et stykke bortover før en renne leder opp på selve ryggen før Store Trolltind. Stien er vardet og delvis merket med rød maling.

*kilde: romsdal.com

 

Vi slynger oss oppover trollstigen i fantastisk sommervær!

 

 

Parkerer lagelig unna, så man ikke risikerer å bli pakket inn av turistbusser og bobiler.

 

Så er det å følge “veien” mot utkikkspunkter..

 

..som vi selvsagt må utpå og se litt…

 

..før vi svinger opp stien der det står skilt til “Strupen”…

 

Da er det bare å sette fart!

 

..og fortsette mot stabbeskaret.

 

 

Første del av stigningen er grei å gå, men i denne varmen kjenner jeg at litt vind som vestlandet ellers sjeldent bruker å spare på, hadde vært kjærkomment! Men i dag er det blikk stille…

 

Man får flott utsikt på veien og… både til Trollstigen..

Og til Kongen som bader seg i sola på andre siden av dalen..

 

 

Og etterhvert kommer mer kupert og steinete underlag.

 

Fortsatt er det greit å finne frem.

 

Da det natruligvis er vanskelig å finne sti på steinete underlag, følger man rød merking og varder videre.

 

Dette er noe jeg vanligvis syns er morsomt å bevege meg på, men så starter litt mer stigning, mer kupert, og det viser seg at dette ikke kommer til å ta slutt med det første..

 

Små “pusterom” innimellom er så deilig at jeg må dokumentere det!

Ser vi snart Trollveggen eller?…

 

Å kjære tid.. here we go again! Enda mer kupert, enda brattere, og enda større steiner..

 

Jeg er så varm! Og jeg er småbekymret for den lille koppen med rosevin, jeg har i sekken.. den kommer til å være på kokepunktet når jeg når toppen..

 

..om jeg når toppen..

 

 

Oppover ja… hvordan ser man varder i denne røysa med stein??

 

SNØ! Lykke!! jeg la meg flatt på ryggen og kjølte meg ned et minutt, og det var godt å kunne ha flatt underlag under føttene litt, selv om det gikk oppover..

 

Her får jeg også den aldeles geniale ideen å putte rosevinen nedi en plastpose fylt med snø, og stappet i sekken! Chill for svett rygg, og chill for vinen!

Så ser vi baksiden av mektige Trollveggen!

Og nedi den “dumpa” øverst der, er Stabbeskaret. Men vi skal ikke dit…

 

Javel, se det.. en hule..

 

Vi skal opp der…. jøye meg.. om jeg syns det har vært stigning hittil… glem det.

 

 

Mer stein… ur, røys.. whatever… dette blir en syrefest for lår som er vant til mest flatmark og tuer på sørlandet.

 

Her er det ikke særlig mye merking… man går vel mer etter visuelle mål..

 

Litt mat nå ser det ut som!

 

Og vi går og går, litt på skrå oppover. Føler liksom at man ikke kommer særlig mye nærmere.. steiner er løse, og de vipper plutselig, og vi utløser små ras.

Til slutt så kommer man da litt nærmere veggen, og man føler man er på vei opp..

 

 

Det brenner i lårene, og det er utrolig varmt i sola!

 

En bitteliten pause halveis i veggen.

 

Og det er fantastisk å se dette fjellet på så nært hold. At man faktisk er på vei opp!

Trollveggen er en bratt fjellvegg i Romsdalen i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Den er europas høyeste loddrette stup. Det er ca 1700 meter fra bunnen av dalen og opp til toppen av veggen, hvorav 1000 meter er loddrett stup, der fjellmassivet delvis henger 50 meter utover veggen.

Nå er det syrefest i lår, og det er helt magisk å gå her i fullstendig stillhet og solsteik i dette månelandskapet. Man føler virkelig en er på en annen planet.

 

Fjellet er grovt og skarpt, og tindene ruver rundt oss..

Det er så vakkert!!!

Det er luftige partier, og man må se hvor man trår.. det er lett å skli og snuble i steiner.

 

Så når vi endelig første delmål, Bruraskaret!

En gang sto det enkelt og greit oversatt på dette skiltet: “ikke hopp!”

*Bruraskaret er det laveste punktet blant tindenålene som står langs toppen av Trollveggen i Romsdalen. Navnet «Bruraskaret» kommer av beliggenheten som et skar mellom toppene Brura og Brudgommen. Hele tinderekken kalles på folkemunne Brurefølget, etter fortellingen om trollene som var på vei fra bryllupsfest da de ble overrasket av soloppgangen, og omgjort til stein. «Brura» var høy tindenål (pinnakkel), minst 100 m høy, inntil den i 1941 (eller 1946) falt utfor Trollveggen og la en sky av steinstøv over dalen. Raset etterlot seg bare en liten spiss tindenål som lar seg bestige av klatrere (vanskelighetsgrad 4). De to pinnakklene «Brurjentene» (til venstre sett fra Romsdalen) står igjen og er litt høyere enn restene av Brura. «Brursveinan» står til høyre for skaret.

En kan gå til Bruraskaret fra Stigrøra (øverst i Trollstigen). Turen hit går delvis på sti, men også gjennom mye ur og i sand- og steinskråninger. Mot slutten følges «Troll Highway», en “tilrettelagt” sti gjennom de bratte fjellskråningene.

Bruraskaret var et kjent hoppsted for basehopping, men etter flere ulykker ble all hopping med fallskjerm forbudt i Trollveggen i 1986. «Lov om forbud mot fallskjermhopping m.v. innenfor visse fjellområder» ble vedtatt 12. juni 1987 og trådte i kraft umiddelbart. «Forskrift om forbud mot fallskjermhopping m.v. i Trolltindene.» forbud er datert 12. juni 1987.

*Kilde: Wikipedia

Og jeg er så sliten at jeg ikke føler et sekund redsel, men overdøvende beundring av dette vakre som åpenbarer seg! Jeg går rett ut på kanten og setter meg og tar bilder.

 

 

Helt fantastisk!!

Noe man ikke kan få frem på bilder er lyd. Og det er fryktelig synd! For når det er så stille, ikke lyd fra biler eller folk. Men sitter her oppi veggen, og man hører fjellet buldre, man hører det raser stein, hører hvordan store steiner slår mot fjellsiden på veien ned.. ekkoet mellom veggene… det er virkelig mektig! Man sitter bare stille og tenker… WOW….

 

Slenger inn en liten snikreklame for #Vindbjart fotballklubb.

Etter en liten pause her, går vi videre. Nå skal vi opp på det høyeste punktet Store Trolltind!

Der er det en del luftige partier, og det er utrolig flott!!

 

Og det går ikke lang tid før jeg kjenner at krampe tar tak i mitt høyre lår… Dette er litt krise tenker jeg..

 

Jeg har posen med rosevin og snø i hånda nå, for den plastposen viste seg å ikke være helt tett, og legger den kjølende på låret. Det hjelper litt, men det går seint, og det er en del klyvning på veien. Tungt nok (og ganske håpløst å gå oppTrollveggen) med en pose med snø i hånda, om ikke man har krampe i tillegg og! Men jeg skal opp! Og den rosevinen skal være kald! Om det er det siste jeg gjør, så nekter jeg å snu nå! Det blir en etappe på 30 minutter som var blytung, men jeg kom opp!!

 

LYKKE!!!!!

 

Og FOR en utsikt!! Verdt hver svettedråpe og krampetak!!

Frem med kjole og kald rosevin, for å få tatt bilde!!

 

 

 

 

Og som det sies… “Tingenes iboende djevelskap”…. Er jeg klar med rosevin som jeg mirakuløst klarer velte ut før jeg fikk tatt en sipp… alt strev for å få en lite kaldt glass på toppen, fullstendig bortkastet. Og for et bilde det kunne blitt!

Litt furten, oppgitt og irritert ble det likevel ok bilde. Men jeg skulle jo egentlig skåle for dette da!

Dritt på, jeg er her! Jeg kan peke opp hit nå og si at “der har jeg vært!” Og det er jeg rimelig kry over!!

 

 

 

Turen ned var verre. Laaang og tung. Slapp kjenne på mer krampe da, men å kunne sette seg i bilen nede ved trollstigen var fantastisk! Sovna litt i bilen på vei tilbake.. Tenkte det er innafor!

For en opplevelse dette var! For en tur! For et fjell!!

Norge altså!!

Fortsettelse følger….

 

TurSiv på slep…

 

#trollveggen #rauma #møreogromsdal #trollstigen #bruraskaret #storetrolltind #trolltindene #turtips #utpåtur